arcápolás

Greens of Daisy növényi összetevői a pattanások ellen

Az életünk bizonyos időszakaiban, különféle okok miatt bőrünk egy-egy területen feleslegesen sok faggyút termel. A túlzott faggyútermelés következménye a zsíros, pattanásos bőr.

Az okok között szerepelnek a hormonok, a stressz, az elhanyagolt vagy helytelen bőrápolás, ami a pórusok eltömődéséhez, majd gyulladáshoz vezet. Ha a zsír és az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, az általában a felületes tisztítás következménye. Nem szabad csodálkoznunk, ha utána fájó és csúnya göbök, mitesszerek miatt érezzük rosszabbul magunkat.

Megalkudnunk a pattanásokkal azért sem szabad, mert nem csak a megjelenésre van rossz hatással, hanem az önbizalmunkat is jelentősen aláássa. Viselkedésünk bizonytalanabb, fellépésünk határozatlanabb lesz, ami mind a párkapcsolatok alakulására, mind karrierünkre rossz hatással lehet.

Pattanás megjelenhet az állon, az orron, homlokon, melyeknek más és más állhat a hátterében. Az állon inkább ételallergia, az orron tüdő és anyagcsere problémák, a homlokon emésztőrendszeri és hólyag terheltség okozhatja, de a szennyeződésekkel való pórus eltömődés minden esetben vezethet pattanás kialakulásához.

A legtöbb kellemetlenséget a gyulladt pattanás és a cisztás pattanás okoz. A pattanás szerű kiütést viszont ne soroljuk közéjük. Egyáltalán nem fájnak, talán kissé viszkethetnek, de ártalmatlanok. A bőrnek nem tetsző kozmetikumok, illatanyagok is okozhatják.

Így veheted fel a kesztyűt a pattanások ellen

Nagy eséllyel megszabadulhatsz, de legalábbis sokat enyhíthetsz a pattanások megjelenésén, ha a megfelelő módszert választod. Nehéz megmondani, hogy kinek mi a legjobb pattanás ellen, egy biztos, hogy a natúrkozmetikumok és a rendszeres tisztítás csakis jót tehet. Olyan összetevőt keress a tisztításra használt termékben, ami antibakteriális, de nyugtató, gyulladáscsökkentő és PH kiegyensúlyozó. Ilyenek a varázsmogyoró, zöld tea, százszorszép kivonat, melyek a Greens of Daisy C-vitamin arctonik varázsmogyoróval termék összetevői. A greensofdaisy.hu oldalon részletesen is olvashatsz róla, sőt meg is rendelheted.