abs kocka hiba

Egyszer az ABS kocka is meghibásodik

Sajnos az autó összes alkatrészére igaz az, hogy nem örök életűek, az idő vasfoga egyiket sem kíméli. Viszont némely alkatrészek sokkal jobban ki vannak téve a terhelésnek, melynek következtében előbb lehet számítani meghibásodásukra. Ez sajnos az ABS kockára is igaz.

ABS kocka az autóban

Az ABS, vagyis blokkolásgátló rendszer ma már minden egyes korszerű gépjárműben megtalálható, mondhatni az alapfelszereltség részét képezi. Ez egy rendkívül fontos biztonsági eszköz, melynek elengedhetetlen része az ABS kocka, melyet gyakran emlegetnek hidraulikatömbként. Az ABS kocka egészen pontosan az autó motorterében található, ami azt jelenti, hogy szélsőséges hatások érik menet közben, mint például a magas hőhatás és az erős rázkódás.

Az ABS kocka meghibásodása

Az ABS kocka a fentebb említett szélsőséges hatások miatt előbb-utóbb, de inkább előbb biztosan meg fog hibásodni. Néhány márka esetében ez különösen igaz, hiszen a Suzuki ABS kocka például típushiba. Emiatt nem feltétlenül bizonyul jó választásnak a bontott alkatrész beszerzése, hiszen rövid időn belül újra jelentkezni fog a probléma. A rewopro.hu weboldalon erről bővebben is olvashatsz!

A meghibásodásra általában az olyan jelek utalnak, mint a fékpedál becsúszása az alsó holtpontig fékezés során vagy ha nagyon lent fog a fék. Egy idő után arra lehetünk figyelmesek, hogy az autót kizárólag teljesen benyomott fékállás mellett lehet csak lefékezni. Ezt kezdetben csak rossz útviszonyok, illetve vészfékezés során lehet érzékelni, viszont a későbbiek folyamán állandósulni fog a probléma. Ha már eleve gyanakszunk, akkor tovább erősítheti sejtésünket, ha fékolaj szivárgásra leszünk figyelmesek.

Mi a megoldás?

Fentebb már említettük, hogy az ABS kocka cseréje nem feltétlenül jelent megoldást, hiszen a probléma újra elő fog jönni. Emiatt a legjobb, amit tehetünk, hogy a csere helyett a felújítás mellett döntünk. A Rewo-Pro Kft. munkatársai mindenféle autótípus ABS kockájának javításában tudnak segíteni. A javításra rövid időn sort kerítenek és öt év garanciát nyújtanak az elvégzett munkára. Ha profi kezekben szeretné tudni autóját és az ABS kockát, akkor érdemes a szakemberekre bízni a munkát. A Rewo-Pro Kft műhelyeiben az ATE Continentalnál gyakorlatot és szakmai tudást szerzett elektromérnökök és gépészmérnökök felügyelik a minőségi munkát.