fékrendszer abs

Érdemes tisztában lenned az ABS kocka meghibásodásának jeleivel!

Az ABS kocka a blokkolásgátló rendszer egyik legfontosabb része. Egy hidraulikatömb, melynek hiányában a blokkolásgátló nem tudna megfelelően működni. Az ABS rendszer rendkívül fontos az autóban, ugyanis erőteljes fékezés során könnyebb irányítani az autót, rövidebb fékutat eredményez és még a rossz útviszonyok mellett sem engedi, hogy kipördüljön a gépjármű.

Az ABS kocka meghibásodása

Sajnos az ABS kocka meghibásodása egyáltalán nem ritka, melynek főként az autóban való elhelyezkedése az oka. Az ABS kocka a gépjármű motorterében található meg, amely azt eredményezi, hogy menet közben az alkatrész rendkívül erős rázkódásnak és magas hőhatásnak van kitéve. Idővel az alkatrész meghibásodik, melynek elég egyértelmű jelei vannak.

Sokan azt gondolnák, hogy az ABS vezérlő elromlását legjobban az autó diagnosztikai rendszere jelzi, ez azonban egyáltalán nem így van, sőt gyakran a nyilvánvaló hiba ellenére sem olvasható ki hibakód és az ABS lámpa sem világít.

A legegyértelműbb jel, hogy valami nem stimmel az ABS kockával, ha fékezés során a fékpedál teljesen, tehát az alsó holtpontig beesik. De, akkor is érdemes gyanakodni, ha egész egyszerűen csak nagyon lent fog a fék a megszokotthoz képest. Ha a fékhatás csak késleltetve érzékelhető és akkor sem teljesen, akkor az újabb ok arra, hogy valami nincs rendben. Ezt még inkább igazolja, ha fékolaj szivárgás tapasztalható az autó alatt.

Ha szinte biztosak vagyunk abban, hogy az autó ABS kockája meghibásodott, akkor mielőbb cselekedni kell. Ennek érdekében célszerű mielőbb kijavíttatni a hibát. Ez jobb megoldás, mint a komplett csere, hiszen a Suzuki esetében például típus hibával kell számolni. Az ABS kocka cseréjéről a rewopro.hu weboldalon tudhat meg bővebb információkat!

A Rewo Pro Kft. tapasztalt munkatársai minden gépjármű típus ABS kocka felújítását vállalják beleértve a BMW, Skoda, Opel, Peugeot, VW, Suzuki és Renault gépjárműveket. Ráadásul a legtöbb autótípus esetében országhatáron belül már a következő munkanapra garanciával le tudják szállítani a felújított cseredarabot. Ha beszerelésre van szükség, akkor pedig érdemes ellátogatni a Rewo Pro Kft. alaposan felszerelt szervizeibe. A rewopro.hu weboldalon nem csak hasznos információk találhatók, hanem többek közt elérhetőség is!