Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

dunaujvaros

Általános adatok

dunaujvaros
Dunaújvárosi Főiskola
-
Oktatás
2000-ben, amikor önálló felsőoktatási intézménnyé válhattunk, határozott elképzelésünk volt arról, hogy miként váljunk Dunaújváros és a régió szellemi innovációs központjává. Képzési és kutatási területeink bővítését e cél szolgálatába állítottuk, európai campust építünk.
A-épület
Mára elmondhatjuk, hogy felkészültünk arra a kihívásra, hogy - az M6-os autósztráda és a Dunaújvárosnál megépült, a település korábbi nevét viselő Pentele-híddal - Magyarország legújabb logisztikai központját kiépítsük.
Tudatos oktatási és infrastrukturális fejlesztéseinkkel elértük, hogy az elmúlt húsz évben hallgatóink száma a nyolcszorosára emelkedett, jelenleg közel ötezer hallgatója van intézményünknek. 2006-tól már nyolc Bsc/BA alapszak és tizenegy felsőfokú szakképzési szak, 2007-től első mesterszakunk, a mérnöktanár MA képzés is választható. Ezzel egy időben már külföldiek is tanulnak nálunk, angol nyelven az Engineering Business Management Bsc szakon oktatunk ukrán és ázsiai hallgatókat.
Az elmúlt nyolc évben, közel tízmilliárdos fejlesztésnek köszönhetően campust építettünk: belvárosi főépületünkkel és szomszédos kollégiumainkkal valóságos körgyűrűt alkotnak új létesítményeink, felújított és bérelt korszerű kollégiumaink.
Infrastrukturális fejlesztéseink még nem fejeződtek be. Regionális Egyetemi Tudásközpontként hallgatóbarát, európai campust építünk, hogy szeressünk itt élni, lenni, hogy legyen mit-miért tanulni, hogy rendelkezésünkre álljon mindaz, ami ma egy európai polgárt boldoggá tesz.
Jelenlegi és leendő partnereinkkel, valamint a jövő diplomásaival közös érdekünk, hogy igényeiknek megfelelő képzést nyújtsunk, együttműködve az oktatás-, és kutatásfejlesztésben egymás javát is szolgáljuk. Folyamatosan képezve magunkat elébe menjünk a kihívásoknak, és szellemi alkotó munkánk révén megtaláljuk számításunkat, boldogulásunkat.
Fenntartónk, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felismerte regionális törekvéseink fontosságát, bizalmat szavazott, és az adófizető polgárok mellett partnereinknek is köszönhetően ma már korszerű létesítményeinkben kiváló eszközpark, és az általuk biztosított gyakorlati helyek is segítik a mérnöki, informatikai, közgazdasági, kommunikációs és pedagógiai területeken tanuló hallgatók elméleti és gyakorlati felkészülését.
Színvonalas kollégiumainkban ma már valamennyi szállást igénylő elsőéves hallgatónknak - a főiskolai belső informatikai hálózatra, internet-csatlakozásra és kábeltelevíziózásra is lehetőséget adó, fürdőszobás lakóegységekben - szállást tudunk biztosítani. A szobákban hűtőszekrény, az emeleteken korszerűen felszerelt konyhák és mosókonyhák teljes komfortot biztosítanak számukra. Szobáink a nemzetközi Youth Hostel hálózat kínálatában is szerepelnek.
A szabadidő kulturált eltöltésére korszerű könyvtár, konferenciaterem, Diákcentrum, a fitnesz centrumot is magába foglaló Campus Klub, Sport- és Rendezvénycsarnok, valamint szabadtéri sportpályák állnak a főiskolai polgárok rendelkezésre.

Klaszterben betöltött szerep

Tag
Pályázati és lobby

Elérhetőségek

portal.duf.hu/
(25) 551-100
(25) 551-231
2401
Dunaújváros
Táncsics Mihály utca 1/A
Cikkek


Ennek a felhasználónak nincsenek közzétett cikkei.