Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

pannon_egyetem

Általános adatok

pannon_egyetem
Pannon Egyetem
Dr Friedler Ferenc
Oktatás
A Pannon Egyetem, amely a Közép-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye komoly szakmai hagyományokkal és nagy múlttal rendelkező intézmény, melynek képzési kínálata néhány tudományt kivéve szinte minden tudományterületet lefed. Az intézmény öt karral rendelkezik - melyek közül az egyik Keszthelyen található -, de a régióban számos egyéb telephelyen (Nagykanizsa, Pápa) és kihelyezett képzési helyen (Székesfehérvár, Szombathely) is jelen van.
A multidiszciplináris egyetem páratlan lehetőséget biztosít a korszerű ismeretek szerzésére az agrártudomány, a bölcsészettudomány, a közgazdaságtudomány, a műszaki tudományok, a neveléstudomány, a társadalomtudomány, a természettudományok területén, továbbá az egyetemi tananyagon túlmutató szakmai, tudományos tevékenységre.
Az intézmény tudományos súlyát jelzi a 11 akkreditált doktori iskolája, a nemzetközi hírű kutatások. Oktatóink, kutatóink eredményesen szerepelnek a különböző hazai és Európai Uniós pályázatokon.
Kutatóegyetemként, mint a gazdasági fejlesztés egyik kulcsszereplője, intézményünk elősegíti a versenyszféra, az üzleti élet, a helyi önkormányzat és a központi kormányzat összefogását a regionális és a határokon átívelő oktatási, kutatási és fejlesztési programokban. Célunk a régió gazdasági és társadalmi-kulturális fejlődésében betöltött eddigi szerepünk további erősítése. A Pannon Egyetem rugalmasan reagál a társadalom igényeire és kihívásaira, összekapcsolja a tudományos és az üzleti élet szereplőit, emellett kapcsolata szoros a környező országokkal is.
Joggal mondhatjuk, hogy a Pannon Egyetem a tudás mellett érvel, hiszen tudományt ápol és teremt, kultúrát őriz és közvetít, minőséget formál és egyetemet épít, új perspektívát kínál oktatóink, kutatóink, hallgatóink és a tágabb értelemben vett szakmai közösség számára a régióban, Magyarországon és Európában egyaránt.

Klaszterben betöltött szerep

Alapító tag
Stratégia, Pályázati és lobby, Marketing és kommunikációs, Környezetbarát mezőgazdasági megoldások, Környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások, Zöld vegyipari vertikum, Energetika, Mechatronika, Motorhajtóanyag, Innovatív pellettálási technológiák, Pannon Polisz

Elérhetőségek

www.uni-pannon.hu
88/624-000
-
8200
Veszprém
Egyetem u. 10.
Cikkek


Ennek a felhasználónak nincsenek közzétett cikkei.