Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

duszen

Általános adatok

duszen
DUSZÉN Bányászati és Szolgáltatási Kft.
-
Környezetipar
A Duszén Kft. 1994. januárjában kezdte meg működését. Tulajdonosa egy személyben az Észak-Dunántúli Bányavagyon-hasznosító Rt. volt.
Fő tevékenysége a Dudari Bányaüzemben mélyműveléses barnaszén kitermelés és szénelőkészítés volt. A termeléssel párhuzamosan végezte a bánya bezárását is. Fő értékesítési iránya az energetikai szén és lakosság volt.
Idővel az energetikai szénpiac szűkülése miatt új piacok kiépítését is elkezdte, kihasználva a dudari barnaszén világviszonylatban is magas huminsav tartalmát.
1998-tól megkezdődtek az ilyen irányú szénértékesítések. A társaság ettől kezdve porszenet szállít talajjavítóként főleg exportra és „Dudarit” márkanéven Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel is rendelkezik.
Ugyancsak megkezdődött a minőségi porszén értékesítése is más cégek részére, akik kálilúgos feltárás után huminsav alapú egyéb termékeket gyártanak belőle. A Kft. ebben az időszakban több mint 320 főt foglalkoztatott. A társaság 1999. év végén a mélyműveléses bánya bezárását követően a menedzsment tulajdonába került, így a jelenlegi tulajdonosa 3 magánszemély.
A létszám a bánya bezárását követően több száz főről leépülve 20-25 főben stabilizálódott.
2000-ben vásárlás útján a Kft. tulajdonába került a Dudari Bányaüzem telephelye. A vezetés fontos feladatának tekintette az ipari terület hasznosítását. Elvégezte az infrastruktúra teljes kiépítését, új ivóvíz- és szennyvíz-rendszer került kialakításra. Villamos rendszerét 35 kV-ról átszerelte 20 kV/0,4kV feszültségszintre, valamint rendelkezésre áll a gázszolgáltatás is.
Történtek útfelújítások, és átépítésre került a vasúti csatlakozás is.
Több épületet, területet sikerült időközben értékesíteni, bérbe adni, így a bányaterület a Duszén Kft. kezelésében ipari park módon működik.

A Duszén Kft. maga is szeretné saját ipari területét fejleszteni, ennek feltétele piacainak bővítése. Bővítenie kell termékskáláját is, melynek egyik eszköze a jelen projekt tárgyát képező huminsav alapú műtrágyacsalád kifejlesztése is, mely által nagyobb, stabilabb piaci helyzetet érne el a cég.
A termékekhez alapanyag a dudari barnaszén társaságunk külfejtéses bányájában biztosított.
A bánya bányatelekkel és engedélyezett műszaki tervvel rendelkezik. A kifejlesztett termékcsalád a dudari barnaszén monopol helyzetét kihasználva kedvező piaci fogadtatásra számíthat akár Magyarországon akár az exportpiacokon.
Az üzem jelenleg is rendelkezik szén-pelletálási és csomagolási technológiával és az ehhez szükséges gépekkel, munkaerővel.
A társaság sikeres termékfejlesztés esetén kész az új termékek piaci bevezetésére.

Klaszterben betöltött szerep

Tag
-

Elérhetőségek

www.duszen.hu
(88) 58 72 30
(88) 58 72 31
8416
Dudar
Bánya
Cikkek


Ennek a felhasználónak nincsenek közzétett cikkei.