Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Összefoglaló az Induló klaszter pályázatról
Az ÖKOPolisz Klaszter megvalósította az Induló klaszter projektet, melynek főbb adatai az alábbiakban olvashatók:
 
Cím: Az ÖKOPolisz K+F+I potenciáljának hálózatos regionális együttműködése az ÖKOPolisz Klaszter kis-és nagyvállalkozásaival, nonprofit szervezet tagjaival a zöld-, környezetbarát-, biotechnológiák termékeinek hazai, nemzetközi piacáért
 
Azonosító: KDOP-1.2.1-2008-0005
 
Időszak: 2009. június 22 - 2011. március 31.
 
A projekt célja: A klaszteresedés, a K+F+I-re épülő vállalati együttműködések erősítése és elősegítése, regionális gazdaságfejlesztés a magas hozzáadott értéket előállító és export potenciállal rendelkező iparágakban. Ennek érdekében az ÖKOPolisz Klaszter klasztermenedzsment szervezetének erősítése, a szolgáltatások kiépítésének támogatása.
 
Az elnyert támogatás összege: 24.606.433 Ft; teljes bruttó összköltség: 36.507.508 Ft
 
A projekt hivatalos lezárása: 2011. október 28.
 
A projekt eredményei:
- Megtörtént a klaszter akkreditációja, az Akkreditált Innovációs Klaszter cím megszerzése.
 
- Elkészült a K+F felmérés eredményeinek összefoglalója, amely a régiós kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységét és potenciálját elemzi. Ez alapjául szolgált az együttműködő partneri kör bővítéséhez és egy gazdasági fórum sorozat megrendezéséhez, melynek célja a város és az adott városrészek vállalkozásai közötti párbeszéd erősítése.
 
- Megtörtént a működéshez szükséges alap irodai infrastruktúra létrehozása.
 
- Benchmarking folyamat keretében a projekt kezdetétől mostanáig folyamatos a résztvevők tapasztalatainak, legjobb gyakorlatainak, projektötleteiknek megosztása és kiértékelése.
 
- Elkészült a klaszter kiadványa, valamint az arculati kézikönyve és PR termékei, amelyek a szervezet és tagjainak népszerűsítését segítik.
 
- Egyik tagunk, az Elmolight Bt. elnyerte a Regionális Innovációs Díjat.
 
-Veszprém középiskolás diákjai számára meghirdettük a „Környezeti tudatosság a mindennapjainkban” c. pályázatot, melynek célja, hogy a környezettudatosság már az iskolapadban elkezdődhessen.
 
- A projekt megvalósításának kezdetétől napjainkig folyamatos a futó és előkészítés alatt álló projektek menedzsmentje, a pályázatok benyújtása.
 
- Számos konferencián, rendezvényen, workshop-on való részvétel és hasonló rendezvények, szervezése, lebonyolítása.
 
- Szolgáltatásokat nyújtunk a tagjaink részére, segítjük a tagi együttműködések elmélyítését, új tagokat kutatunk fel, projekteket generálunk, tájékoztatjuk és segítjük tagjainkat a pályázati tevékenységek ellátásában.
 
- A projekt megvalósításának kezdetétől napjainkig a klaszter tagsága dinamikusan növekszik. Az alapításkori taglétszám mára több mint a kétszeresére nőtt, így jelenleg 44 tagunk van.
 
-Több klasztertagunk innovatív fejlesztésű termékeivel, mérőműszereivel működött közre a vörösiszap katasztrófa területének kárfelmérésében, kármentesítésében (Dudarit; AVITAR, Akkreditálható Vízminőségi Távmérő Rendszer; tejsavas baktérium közömbösítés).