Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Konferencia meghívó
2011. január 28. péntek, 10:33

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Budapest – Veszprém helyszíneken megrendezésre kerülő angol nyelvű nemzetközi konferenciára és kiállításra.

A rendezvény időpontja: 2011. május 23-25.

A konferencia címe:

Európai Uniós közigazgatási eljárások kidolgozása a környezeti kockázatok csökkentése és kezelése érdekében
Alcíme:
A vörösiszap okozta katasztrófa elhárításának tapasztalatai a közigazgatás, a katasztrófavédelem, a tudomány, a média és a gazdaság szemszögéből
Helyszín:
1-2. nap: Hotel Mercure Buda, Budapest
3. nap: a katasztrófa helyszíne és Veszprém

Tervezett témakörök:
• A gyorsan változó technológiák hatásának vizsgálata a környezeti kockázatok tekintetében;
• A témába vágó technológiák tanulmányozása a felmerülő problémák tekintetében, „best practice”-ok kialakítása;
• Új technológiák feltárása, pl.: új monitoring, riasztó és kármentesítő eljárások, fejlesztések; az emberi tényező fontossága;
• A kritikus infrastruktúra védelem kiemelése;
• A vörösiszap katasztrófa bekövetkezésének, hatásainak és a katasztrófa elhárításának bemutatása, látogatás a vörösiszap sújtotta településekre.

Fővédnökök:
Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes
Dr. Bakondi György, katasztrófavédelmi főigazgató

„ A projekt az NKTH (NIH) támogatásával valósult meg.”

 
A környezeti tudatosság a mindennapjainkban
2010. december 10. péntek, 12:23

Pályázati kiírás középiskolásoknak
A Föld túlnépesedése, a globális felmelegedés, az extrém időjárások, az energiaigény rohamos növekedése, a környezeti katasztrófák és még számos esemény rámutatott arra, hogy az emberiségnek új típusú társadalmat, a fogyasztói társadalommal ellentétes társadalmat kell kiépíteni. A receptet már a XX. században kidolgozták, ám a társadalom és azon belül a politikai vezetés csak mára érte el, hogy helyén kezeljék a fenntartható fejlődést. Veszprém Megyei Jogú Város felismerve felelősségét és lehetőségeit, élen kíván járni a hazai városok között, példát akar mutatni.

Bővebben...
 
Energiatanács 2010. november 17.

Az Európai Unió Intelligens Energia című programja az Intense projekten keresztül támogatja Veszprém város energiastratégiájának elkészítését, melyben az ÖKOPolisz Klaszter is részt vállalt. A programban a megyeszékhely egyedüli magyar városként vesz részt. A város energiastratégiájának fő célkitűzése, hogy 2025-ig 25%-kal csökkentse a településen a széndioxid-kibocsátást.

Bővebben...
 
ÖKOpolisz bemutatkozó videó
2010. október 26. kedd, 09:52

Ezúton szeretném felhívni a figyelmét az ÖKOpolisz Klaszter bemutatkozó anyagára, mely általános áttekintést nyújt a klaszter tevékenységéről, és felsorakoztatja a klaszter tagjait rövid bemutatkozás keretében. Az LSI Informatikai Oktatóközpont főmunkatársának, Dr. Benedek Andrásnak köszönhető a videóanyag elkészítése, amely a klaszter egységes megjelenése céljából jött létre. A bemutatkozó videóanyag az LSI által fejlesztett videó architektúra alkamazásával készült.
Az LVA (LSI Video Architektúra) előadások és az előadásokhoz tartozó kísérő információk feltöltésével online prezentációk készítésére szolgáló alkalmazás, az e-learning kiforrott technikáit egyesíti a v-learning lehetőségeivel. A rendszer felhasználóbarát: pusztán alapfokú felhasználói ismereteket igényel. A videón rögzített előadás kiegészül képi és szöveges, animációs illusztrációval, definíciókkal és egyéb, a hallgatót segítő információs csomaggal.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető az ÖKOpolisz Klaszterről készült videóanyag: http://okopolisz.lsi.hu

 
DUDARIT-tal a lúgos vörösiszap ellen
2010. október 22. péntek, 10:00

Környezetbarát talajjavítók, avagy DUDARIT-tal a lúgos vörösiszap ellen
Hazai gazdaság szerkezete átalakulóban van, mely átalakulás egyik fő célja a hazai kis- és középvállalkozások teljesítményének, exportképességének növelése. A szerkezeti átalakítás feltétele a támogatási források átcsoportosítása és a gazdasági szereplők partnerségének az erősítése, az innovációs folyamatok biztosítása. A szereplők partnerségének egyik kiemelkedő példája az ÖKOPolisz Klaszter, amely tagjai versenyképes innovatív fejlesztésekkel dolgoznak a környezetért. A klaszter számos projekt keretében mutatta meg, hogy a gazdasági, az önkormányzati és a felsőoktatási szféra együttműködéséből milyen, a társadalom, a gazdaság és az állam számára is jelentős eredmények születhetnek.

A klaszter tagjai mindig is kiemelten kezelték a környezetvédelmet és számos területen indítottak el olyan K+F+I projekteket, amelyek közvetlenül járulhatnak hozzá környezetünk védelméhez. A környezetvédelem kiemelt területe a talajvédelem, főleg a dunántúli karsztos területeken. Ezért is indult egy lassan oldódó, pelletált, magas humusztartalmú, környezetbarát növénytrágya kifejlesztését célzó projekt, amelynek szereplői a DUSZÉN Kft., AGRO-HUM Kft. és a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

Bővebben...
 
ISEL verseny
2010. október 07. csütörtök, 13:29

ISEL verseny
2010. szeptember 30.

Az ISEL Hungaria Automatizálási Kft. pár évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy egy országos mechatronikai szakmai verseny jöjjön létre. A cég az elmúlt években sokat tett azért, hogy a felsőoktatás területén az iparban alkalmazott technológiai színvonal megjelenjen, továbbá a Pannon Egyetemen egy géppark létrejöjjön. Az ISEL nemcsak oktatja a hallgatókat, hanem kiállítások alkalmával lehetőséget biztosít, hogy a hallgatók és oktatóik a gyakorlatban is megtapasztalják, betekintést nyerjenek a gazdasági szféra világába.

Bővebben...
 
Ráckeresztúr ökofejlesztése
2010. szeptember 20. hétfő, 08:09

Ráckeresztúr ökofejlesztése - Információs anyag letöltése

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 Következő > Utolsó >>

12. oldal / 15