Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Veszprém Klímasztár díjat nyert
2011. augusztus 19. péntek, 06:43

Tizenegy település pályázott az európai minta alapján hazánkban először meghirdetett KlímaSztár (ClimateStar) díjra, melyből a zsűri három település Mórahalom, Újszilvás és Veszprém települések munkáját díjazta, emellett a pályázatot meghirdető Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az összes pályázó indulását támogatja a jövő évi európai megmérettetésen.

A pályázati táblázatok, a mellékelt fényképek és egyéb dokumentumok alapján összeállítottuk a pályamunkákat röviden bemutató összefoglaló dokumentumokat, melyek az alábbi linkeken letölthetőek:

- Mórahalom - Mórahalom az éghajlat védelméért – KlímaSztár 2011 díjazott pályázat (Mórahalom pályázata)

- Újszilvás - Újszilvás közintézményeinek fűtési rendszerének korszerűsítése geotermális energia hasznosításával – KlímaSztár 2011 díjazott pályázat (Újszilvás pályázata)

- Veszprém - Városi Energetikai Stratégia - Hivatásforgalmi kerékpárutak - Kolostorok és kertek – KlímaSztár 2011 díjazott pályázat (Veszprém pályázata)

- Bodrogolaszi – A szelíd víziturizmus fejlesztéséért a Bodrog folyón (Bodrogolaszi pályázata)

- Dévaványa - Zöld Dévaványa (Dévaványa pályázata)

- Mikóháza – Fenntartható falu program (Mikóháza pályázata)

- Parasznya – Klímatudatos Parasznya (Parasznya pályázata)

- Pilis – PILIS a KlímaBarát város (Pilis pályázata)

- Sárrétudvari – Környezettudatosságra törekvés Sárrétudvariban (Sárrétudvari pályázata)

- Szekszárd – Szekszárd a Klímabarát Település (Szekszárd pályázata)

- Tényő - Élhető vidék, zöldülő vidék - középpontban a környezet Tényőn (Tényő pályázata)

A beérkezett pályázatokat az Éghajlatvédelmi Szövetség társadalmi szervezeteinek szakértői bírálták el és hozták meg konszenzussal javaslatukat a díjazottakra vonatkozóan. A KlímaSztár 2011 díjául Sándor József Péter – „Alkotász” hulladéküveg felhasználásával elkészített egyedi szobrai szolgálnak. A díjazott önkormányzatokkal a díj átadásáról személyesen egyeztetünk.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=42:klimasztar&catid=14:klimasztar-2011&Itemid=26