Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Klasztermenedzser találkozó Lovasberényben
2012. szeptember 24. hétfő, 11:39

A MAG Zrt. Klaszterfejlesztési Iroda egyik kiemelt feladatának tartja a hazai klaszterekkel történő szoros kapcsolattartást, illetve klaszterek közötti jó gyakorlatok minél szélesebb körű elterjesztését. Ezen klaszterek közötti tapasztalatcsere egyik eszköze egy ún. klasztermenedzser klub életre hívása, melynek első rendezvényére 2012. szeptember 20-21-én került sor Lovasberényben, az Üdülőszálló és Oktatási Központban. A találkozón részt vettek
az Akkreditált Innovációs Klaszter címmel rendelkező klaszterek menedzserei és képviselői, valamint kormányzati szereplők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről.

A rendezvény első napján a szervezők az alábbi témákat érintették: a Klaszterfejlesztési Iroda nemzetközi tevékenységének bemutatása; kockázati tőke szerepe a projektfinanszírozásban; tapasztalatcsere: a hazai AIK címmel rendelkező klaszterek nemzetközi projektekben történő részvétele, tapasztalatai; klaszterek számára rendelkezésre álló pályázati konstrukciók bemutatása.
A nemzetközi projekteket érintő előadás keretében Józsa Tamás, Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzatának kabinetfőnöke bemutatta az INTENSE programot, melyben az ÖKOPolisz Klaszter tagjainak bevonásával készült el.

A második napon lehetőség nyílt Akkreditált Innovált Klaszterek meglátogatására.

A jövőben a rendezvény negyedéves rendszerességgel kerül megrendezésre minden esetben más-más régióban.