Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Gazdaságélénkítő workshop Székesfehérváron
2011. november 08. kedd, 07:36

Az ÖKOPolisz Klaszter „Innovatív fejlesztésekkel a gazdaságért” címmel workshop-ot szervezett Székesfehérváron, az Albacomp IT Zrt. Oktatási és Innovációs Centrumában 2011. november 4-én. A rendezvény célja az volt, hogy minél több székesfehérvári vállalkozásnak adjon lehetőséget a kapcsolatteremtésre, illetve tájékoztassa őket az innovációs hatóságok tevékenységéről, pályázati együttműködésekről. Az alábbi előadások anyagai letölthetőek:
- Dr. Peredy Zoltán főosztályvezető helyettes, Nemzeti Innovációs Hivatal
- Dr. Temesvári Balázs ügyvezető igazgató, KDRFÜ Nonprofit Kft.
- Soponyai László vállalkozás és gazdaságfejlesztési tanácsadó, Széchenyi Programiroda

 

Az ÖKOPolisz Klaszter létrejötte óta számos K+F+I+O projektet vitt végbe a Közép-Dunántúlon, amelyek hozzájárultak a régió fejlődéséhez. A klaszter gazdaságkatalizáló szerepének betöltése érdekében konferenciákat, workshopokat szervez, amelyek által lehetőséget biztosít a gazdasági, az önkormányzati és az állami szereplők találkozására, konzultációjára. Székesfehérvár Megyei Jogú Város az ÖKOPolisz Klaszter meghatározó tagja, tekintettel a klaszter létrehozásában betöltött gesztor szerepére.

A rendezvényen köszöntőt mondott Viza Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város környezetvédelmi tanácsnoka, önkormányzati képviselő.
Dr. Peredy Zoltán a magyar nemzeti innovációs rendszerről és annak kihívásairól, a K+F+I területén megfogalmazott kormányzati tennivalókról, stratégiai feladatokról, valamint a jelenleg rendelkezésre álló K+F+I forrásokról beszélt.
Dr. Temesvári Balázs a klaszterek fejlesztéséről, az ehhez kapcsolódó tapasztalatairól, pályázati eredményekről, a KDOP akciótervének proritásairól és intézkedéseiről tartott tájékoztatót.
Soponyai László ismertette a Széchenyi Programiroda, mint új hálózat célkitűzéseit, továbbá pályázatokkal kapcsolatos gyakorlati tanácsokkal, tapasztalatokkal segítette a jelenlevőket. 
Egervári Dénes az Albacomp IT Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, „Ismét (még mindig) K+F az Albacompnál” címmel a cég jelenlegi fejlesztéseiről tartotta meg prezentációját.
Farkas András elnök, az ÖKOPolisz Klaszter K+F+I tevékenységéről beszélt, valamint bemutatta a klaszterrel történő együttműködés, kapcsolódás lehetőségeit.

Az előadásokat követően szendvicsebéd várta a résztvevőket, mely közben lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre.