Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Fenntartható fejlődési szakember továbbképzés indul a Pannon Egyetemen
2011. november 14. hétfő, 10:28

A Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete által kidolgozott fenntartható fejlődési szakember szakirányú továbbképzési szak célja a fenntartható fejlődés eszméjének és lehetőségeinek minél szélesebb körben való elérhetőségének megteremtése minőségi oktatáson keresztül. Célunk továbbá, hogy a posztgraduális képzést elvégző különböző szakemberek szakterületükön tevékenykedve környezetbarát működést valósíthassanak meg a fenntarthatóság jegyében.
A 2012. februárban induló képzés kettő féléves, melynek során félévente négy alkalommal kerül sor négynapos konzultációkra. Az első félév lezárása után, a második félévben a hallgatók szakdolgozatot készítenek tanulmányaikkal párhuzamosan, melyet záróvizsgán védenek meg.

Az általunk képzett széles körűen tájékozott szakemberek – graduális alapképzésükre támaszkodva – képesek lesznek megfelelni a társadalom elvárásainak. Földünk ökológiai határainak megfelelően tudják kialakítani a mai civilizáció fejlődésének alapvető körvonalait. Meg tudják valósítani - a Brundtland Bizottság munkáját és a Riói Konferencia eredményeit figyelembe véve és továbbfejlesztve - a fenntarthatóság, a civilizációs (társadalmi-gazdasági) fejlődés és a felhasznált természeti erőforrások (környezet) regenerációs képessége közötti egyensúly megőrzését.

Képesek lesznek az önkormányzatoknál, nagyobb cégeknél felmerülő környezetvédelmi stratégiák megírásának koordinálására, részvételre az önkormányzati feladatok sikeres irányításában és fenntartható fejlődési témákhoz kapcsolódó pályázatok megírására.
Oktatott tárgyak:
A képzés során kilenc tudományterületen szereznek mélyebb ismereteket a hallgatók, majd egy tanulmány elkészítésével bizonyítják, hogyan képesek a mindennapi életben hasznosítani az ismereteiket.

• Természetes vizek védelme
• Légkör védelme
• Fenntartható mezőgazdaság
• Városi környezet fenntartható tervezése
• Adatok gyűjtésének és értékelésének módszerei
• Klímaváltozás kezelésének lehetőségei
• Lokális gazdasági rendszerek szervezése
• Katasztrófahelyzetek kezelése
• Szociálisan érzékeny környezet-fejlesztés
• Tanulmányírási gyakorlat

További információért kérjük, keresse Fejes Lászlóné Utasi Anettet, tel.: 88/624-734, email cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.