Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

FelÉLED?
2012. május 07. hétfő, 09:39

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Vajda Péter Veszprém Megyei Egyesülete 2011. decemberében sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerben kiírt KEOP-6.1.0/B A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok - szemléletformálás, informálás, képzés című pályázati konstrukció keretében. A támogatás összege 27 738 898 forint, 95%-os támogatási intenzitás mellett.

A „FelÉLED?” (pályázati azonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0043) című komplex kampány keretében direkt és indirekt eszközök együttes használatával interaktív játszóházak, tudományos igényességű előadássorozat és kisfilmek segítségével kívánják elérni a projekt célcsoportját, a legkisebbektől egészen a családokig. A kampány két kiemelt területe a hulladékgazdálkodás, ezen belül is a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a fenntartható energiagazdálkodás, főként a megújuló energiák fontosságának és az energiahatékonyság hangsúlyozásán keresztül.

Közvetett cél továbbá az is, hogy olyan, a mindennapokban használható ismereteket nyújtson óvodásoknak, iskolásoknak, családoknak, amelyekkel az egyes egyének közvetlenül járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.
A projekt megvalósításában tevékeny szerepet vállal az ÖKOPolisz Klaszter, ami saját eszközeivel és a klaszter tagvállalatainak közreműködésével segítik a kampány kommunikációs feladatait, valamint lehetőséget biztosít a legújabb környezettudatos és környezetbarát technológiák népszerűsítéséhez.