Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Egyetemi folklór hét - október 10-14.
2011. október 08. szombat, 10:48

 A Pannon Egyetemen hetedik alkalommal kerül megrendezésre az őszi folklór hét. Korábban több öntevékeny csoport működött az egyetemen, amelyek folklór tematikával foglalkoztak. Az évek során a kisebb rendezvények kinőtték magukat és elindult az egyetemi folklór hét megszervezése, amely ma már hagyománynak tekinthető. 

Az évek során bevált, ismétlődő programok: a hétfői tanár-diák meseolvasás; az egyedi színpadi előadás némafilmmel a háttérben, a népzenei kocert - néptánc bemutató és a szokásos pénteki batyusbál. Az elmúlt évekre jellemzően profi előadóművészek előadásait is élvezheti a nézőközönség. A részletes program a "bővebben" címszóra kattintva elolvasható.
 
EGYETEMI FOLKLÓR HÉT – OKTÓBER 10-14.
(A programok látogatása ingyenes.)
Október 10. hétfő 19 óra, B épület konferenciaterem
TANÁR-DIÁK MESEFELOLVASÓ EST
Hol volt, hol nem volt… – a Pannon Egyetem oktatói, dolgozói és hallgatói olvasnak fel magyar népmeséket. Díszvendég: Korzenszky Richárd perjel úr. A meseolvasók között a következő oktatók biztosan ott lesznek: Piglerné Lakner Rozália (MIK), Abonyi János (MK), Géczi János (MFTK), Horváth Ottó (MK), Szalai István (MK)
Szeretettel várjuk a mesehallgató közönséget!
Október 11. kedd 19 óra, E épület kamaraterem
LÚDAS MATYI ELŐADÁS
A Lúdas Matyi kultuszról előadást tart Kovács Gábor a Magyar Irodalomtudományi Tanszék oktatója. Fazekas Mihály Lúdas Matyiját felolvassák a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai. A cselekmény fekete-fehér némafilmen elevenedik meg.
Október 12. szerda 19 óra, E épület kamaraterem
NÉPZENEI KONCERT ÉS NÉPTÁNC BEMUTATÓ
A veszprémi Kőris Zenekar és a Botorka Táncegyüttes (Balatonalmádi) műsora.
Október 13. csütörtök 19 óra, B épület konferenciaterem
NÓTAEST ÉS BORKÓSTOLÁS
Hangulatfelelős a Magyarnóta Kör. Közreműködik: a Veszprémi Egyetemi Kórus, Hermann Viktória a Georgikon Kar borásza és Nádasi Elemér (tangóharmonika, ének).
Október 14. péntek 19 óra, E épület kamaraterem
TÁNCVIGALOM ÉS BATYUS BÁL
Népek táncai a Jó Hangulat Klubbal, Timár Lajos vezetésével.