Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Pályázat pályakezdő fiatal kutatók számára
2013. szeptember 23. hétfő, 08:33

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet pályakezdő és fiatal kutatók számára a „VEAB KIEMELKEDŐ IFJÚ KUTATÓJA” díj elnyerésére a műszaki tudományok és a természettudományok területén.

A tudományos utánpótlásképzés ösztönzése érdekében az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet a „műszaki tudományok" és a „természettudományok” területén tevékenykedő fiatal kutatók jelentős tudományos eredményeinek elismerésére.
A díjra azok a kutatók pályázhatnak, akik a pályázat évében legfeljebb 35. életévüket töltik be, és a Veszprémi Akadémiai Bizottság működési területén végzik tudományos tevékenységüket.
Összesen négy, egyenként 250 ezer Ft. összegű díj nyerhető. Külön értékeljük a PhD fokozattal rendelkező, illetve a még doktori fokozatuk megszerzése előtt álló kutatókat, mindkét kategóriában két-két díjat osztunk ki. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok a kutatási eredmények, amelyeknek megvalósult gyakorlati alkalmazásuk is van.
A díjakat azon fiatal kutatók nyerhetik el, akik a műszaki- vagy az élő és élettelen természettudományok területén jelentős eredményeket értek el, amelyet az alábbiak igazolnak:
a jelölt eddigi tudományos eredményeit bemutató 5-10 oldalas pályamű;
publikált szakcikkek és könyvek; független hivatkozások;
elfogadott szabadalmak, megvalósult gyakorlati alkalmazások (ha vannak ilyenek).
A pályázatokat a VEAB elnöke által felkért zsűri bírálja el, amelyet a VEAB elnöke vezet. A zsűri fenntartja magának a jogot ahhoz, hogy nem megfelelő színvonalú pályázatok esetén ne osszon ki minden díjat. A díjak kiosztására a VEAB decemberi tudományos fórumán ünnepélyes keretek között kerül sor.
A pályázatokat a megadott szempontok alapján kell személyesen vagy postán át benyújtani két példányban a VEAB szervező titkárához (Fenyvesi Ottó, VEAB, 8200 Veszprém, Vár u. 37.) és email-ben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A döntésről a kitüntetetteket a VEAB elnöke november 15-ig értesíti.
A pályázatok beadási határideje 2013. szeptember 30.
Várja a pályázatokat az MTA Veszprémi Területi Bizottsága
 
A pályázathoz beadandó dokumentumok:  
1. Pályázati űrlap:
A Pályázó neve. 
Születési helye és ideje. 
Lakcíme, telefonszáma. 
Munkahelye, beosztása. 
Munkahelyi postai címe, telefonszáma, fax száma, e-mail címe. 
Ha van PhD fokozata, megszerzésének éve, a dolgozat címe.
 
2. 5-10 oldalas pályamű, az eddig elért legfontosabb tudományos eredmények bemutatása. A pályaműnek tartalmaznia kell egy maximum 1 oldalas összefoglalót, a szakirodalmi előzmények kritikai áttekintését és az elért eredmények ismertetését, az esetleges gyakorlati alkalmazások bemutatásával.
 
3. Rövid szakmai önéletrajz.
 
4- Publikációs lista (impakt faktorokkal és a független hivatkozások számával).