Products of Members

Newsletter

Community Page

Login for MembersToxi-Coop Zrt.

News
Sporttal Veszprémért 2012 – Szavazz!

 

Available in Hungarian
2012. május 10-ig még lehet szavazni arra a tíz jelöltre, akik közül kikerül az idei „Sporttal Veszprémért” díj nyertese.

A Civil Kerekasztal két éve alapította meg a „Sporttal Veszprémért” díjat, mellyel olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára.
A díjat, melyet ismételten az ÖKOPolisz Klaszter ajánlott fel, május 12-én, a Civil Napon adják át.
Az idei jelöltekről, a szavazás menetéről bővebben: http://www.hajraveszprem.hu/cikk/2012-05-06/sporttal_veszpremert_2012_szavazz
 
FelÉLED?

 

Available in Hungarian
A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Vajda Péter Veszprém Megyei Egyesülete 2011. decemberében sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerben kiírt KEOP-6.1.0/B A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok - szemléletformálás, informálás, képzés című pályázati konstrukció keretében. A támogatás összege 27 738 898 forint, 95%-os támogatási intenzitás mellett.

A „FelÉLED?” (pályázati azonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0043) című komplex kampány keretében direkt és indirekt eszközök együttes használatával interaktív játszóházak, tudományos igényességű előadássorozat és kisfilmek segítségével kívánják elérni a projekt célcsoportját, a legkisebbektől egészen a családokig. A kampány két kiemelt területe a hulladékgazdálkodás, ezen belül is a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a fenntartható energiagazdálkodás, főként a megújuló energiák fontosságának és az energiahatékonyság hangsúlyozásán keresztül.

Közvetett cél továbbá az is, hogy olyan, a mindennapokban használható ismereteket nyújtson óvodásoknak, iskolásoknak, családoknak, amelyekkel az egyes egyének közvetlenül járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.
A projekt megvalósításában tevékeny szerepet vállal az ÖKOPolisz Klaszter, ami saját eszközeivel és a klaszter tagvállalatainak közreműködésével segítik a kampány kommunikációs feladatait, valamint lehetőséget biztosít a legújabb környezettudatos és környezetbarát technológiák népszerűsítéséhez.
 
Optimalizált szennyvíztelepek

Közel két éves fejlesztés eredményeként, a Combit Számítástechnikai Zrt., a Pannon Egyetem Ökoret Spin-Off Zrt. és az Aqua-Terra Lab Kft. összefogásával létrejött egy mobil szennyvíztisztító szolgáltató központ (SZETIKO). A projekt 400 millió forint összértékű volt, melyhez 240 millió forint uniós támogatást nyertek (projekt azonosító: GOP.1.3.1-08/B-2009-0027). A projekt zárásaként 2012. április 26-án sajtótájékoztató és konferencia keretében mutatták be a mobil rendszer működését a Pannon Egyetemen. (Forrás: Napló, 2012.04.27.)
 
Bővebb információ a Napló online felületén:
 
HITA - Üzletközvetítő rendezvény

Available in Hungarian
MEGHÍVÓ
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő  külpiaci tájékoztató és üzletközvetítő rendezvényére „Piacra jutási lehetőségek, üzleti kapcsolatok Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban” címmel.

 
Fenntartható fejlődésre nevelés zárórendezvénye a Szilágyi iskolában

 

Available in Hungarian
A ”Fenntarthatóságra nevelés programsorozat a veszprémi ökoiskolákban” című, KEOP- 6.1.0/A/11-2011-0025 sz. pályázat keretében kerül sor a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola helyszíni rendezvényének ünnepélyes zárására és a díjkiosztásra.


Időpontja: 
2012. április 16., 14.30 h
Helyszíne: Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, Veszprém, Iskola u.6.
 
Indul a tavasz két keréken

Available in Hungarian
125 MOL kúton kereshetik a BringaPONT-ot, ahol elvégezhetik a tavaszi felkészítést, fel tudják fújni a télen leeresztett kereket, le is tudják mosni a bicajokat. A bringaPONT-on bringás kesztyűt vagy fényvisszaverő mellényt is lehet vásárolni.
Ha nincs ötletük, hogy merre bringázzanak, látogassanak fel a http://bringapont.mol.hu/ oldalra, ahol 49 letölthető bringás túraútvonalból választhatnak.

 
A jövő városa - Fórum az ÖKOPolisz Klaszter Facebook oldalán
Available in Hungarian
Sok időt töltünk életünk tervezgetésével, személyes céljaink elérésével, közben pedig gyakran megfeledkezünk mindannyiunk közös érdekéről, hogy egy hosszútávon élhető, vonzó és praktikus környezetet alakítsunk ki.
A 21. század rohanó világában folyamatosan változnak igényeink, ezzel együtt újabbnál újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. Rajtunk múlik, tőlünk függ, hogyan élünk ezekkel a lehetőségekkel, milyen gyorsan alkalmazkodunk hozzájuk, hogyan használjuk ki alternatíváinkat.
Az ÖKOPolisz Klaszter Facebook oldalán Fórumot indítottunk, melyen várjuk a hozzászólásokat, véleményeket, hogy vajon hogy fog kinézni a jövő városa 2050-ben, hogyan élnek az emberek, hogyan közlekednek, milyen technológiákat alkalmaznak a mindennapokban – a tanulás, a munka, a szórakozás világában, honnan nyerjük az energiát, hogyan kommunikál a város a lakóival, a lakók a várossal és egymással. A város és a jövő építése, az életszínvonal fejlesztése és megőrzése közös feladatunk!

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 15