Products of Members

Newsletter

Community Page

Login for MembersToxi-Coop Zrt.

News
Projektnyitó sajtótájékoztatót tartott a LEMON Szenzortechnika Kft.

A „Levegőminőség mérése mobil mérőhálózattal” elnevezésű, GOP-1.2.1-11-2012-0003 azonosítójú projekt projektnyitó rendezvényére 2012. június 28-án került sor a Pannon Egyetem „B” épületének földszinti konferenciatermében. A projekt résztvevői az ÖKOPolisz Akkreditált Innovációs Klaszter tagvállalatai és együttműködő partnerei, akik veszprémi székhellyel projekttársaságot hoztak létre LEMON Szenzortechnika Kft. elnevezéssel egy innovatív mobil mérőhálózatra épülő levegőminőség-mérő rendszer kifejlesztésére. A kifejlesztendő mérőrendszer a jelenleg elérhető lehetőségekhez képest számos tekintetben lényegesen rugalmasabb lesz, így lehetővé teszi, hogy az egyes önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek költséghatékonyan és gyorsan juthassanak a számukra fontos levegőminőségi adatok birtokába.
A projekt tervezett befejezése: 2013. szeptember 30.
A projekt résztvevői: Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., Aqua-Terra LAB Kft., Combit Számítástechnikai Zrt., ÖKORET Spin-off Zrt., P-Energy Kft.
 

 
ÉPÍTŐ- KITT Klaszter konferencia

2012. június 1-én az ÖKOPolisz Klasztermenedzsment Kft. kiállítással egybekötött konferencián vett részt Szegeden az ÉPÍTŐ- KITT Klaszter és Csongrád Megyei Mérnöki Kamara szervezésében. A rendezvény egyidejűleg adott helyet a Nemzetközi Építésügyi Konferenciának és az ÉPÍTŐ- KITT Klaszter konferenciának, valamint az ehhez kapcsolódó kiállításnak. Az ÖKOPolisz Klasztermenedzsment Kft. a tagvállalatait képviselve kiállítóként jelent meg a rendezvényen, valamint az érdeklődők meghallgathatták Farkas András klaszterelnök "Klaszterek szerepe a térségfejlesztésben" című előadását.

 
Elmolight Bt. is among the best organisations

European Business Awards is engaged with over 15,000 organisations in over 30 countries
showcasing the best in class, the winners from a diverse range of industries.

We proudly announce that Elmolight Bt., member of the ECOPolis Cluster, is among the twenty
Hungarian 2012/13 National Finalists competing for National Champion status.

More information: http://www.businessawardseurope.com/national-finalist/2012

 
CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi kiállítás

Az épületek energetikai tervezése kapcsán az utóbbi években szemléletváltásra volt szükség. Ez olyan új technológiák, építészeti módszerek létezését hívta életre, amelyek megteremtik a fenntartható élettér alapjait. Ez az innovatív fejlődés az építőiparban (is) folyamatosan gyorsul, keresve az újabb és újabb megoldásokat az energiafelhasználás csökkentésére.
Az energiaracionalizálás igényét már az EU is megfogalmazta direktívák formájában is, ami szerint például 2020-tól már valamennyi új épületnek a közel nullenergiás körbe kell tartoznia! Ezáltal jelentősen nőhet az épületenergetikai felújítások száma, és erősödhet a megújuló energiák piaca.

Read more...
 
FP7 Connections 2012

Az ÖKOPolisz Klaszter képviseletében a klasztermenedzsment szervezet részt vett a 2012. május 16-án Pozsonyban rendezett FP7 Connections 2012 elnevezésű konferencián. A rendezvény célja egyrészt az volt, hogy ráirányítsa a régió potenciális érintettjeinek a figyelmét, hogy a hetedik keretprogram utolsó pályázati felhívási fordulójára fog a közeljövőben sor kerülni, továbbá rövid kitekintést adott az előkészítés alatt álló következő keretprogramra, amely a Horizon 2020 címet viseli. Az új keretprogram első pályázati felhívásai várhatóan a 2014-es év során fognak megjelenni.

Read more...
 
TESZEDD! 2012

2012. június 2-án, szombaton vegyük fel a kesztyűt újra! Fogjunk össze a tiszta Magyarországért, és a TeSzedd! hulladékszedési nap keretében mutassunk példát: tegyünk együtt a gazdátlan, elhagyott hulladékkupacok eltüntetéséért.
Ismételjük meg a tavalyi sikert! Jelentkezés a Teszedd.hu weboldalon, ahol többek között megadható, hogy mely település tisztábbá tevése a cél, valamint barátokat, ismerősöket, munkatársakat lehet meghívni, buzdítani. Az akcióban összeszedett szemetet a helyi hulladékgyűjtő vállalkozások szállítják el ártalmatlanításra.
Regisztráció és bővebb tájékoztató az akció honlapján: www.teszedd.hu

 
Veszprémi Japán napok

A Veszprém Megyei Magyar-Japán Baráti Társaság idén második alkalommal szervezi meg a Japán Napok rendezvényt a Pannon Egyetem "B" Épületében.
Idei rendezvényünkkel megpróbáljuk felölelni a hagyományos és jelenkori japán kultúra szinte minden területét, ezért Baráti Társaságunk tagjai mellett az ország több pontjáról és Japánból is érkeznek előadók és kiállítási tárgyak.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 15